Творчески комплекти, които учат децата чрез игра

Изкуството и занаятите не само се оказаха полезни за повишаване на настроението, но и за фокусиране на ума при децата. От творчески комплекти за рисуване, през редене на мъниста и създаване на красиви гривнички и гердани за мама, до изработката на оригами. В тази статия ще откриете голямо разнообразие от творчески комплекти за деца, които: 

  • помагат за стимулиране на сензорните и двигателни умения;
  • насърчат развитието на фини и груби двигателни умения;
  • учат децата чрез игра.

#1 Килимче за рисуване с вода

Този творчески комплект е много подходящ за най-малките. Майките също много го харесват, защото не създава бъркотия и ненадейно разливане на бои по пода.

Изключително лесен за използване самостоятелно от детенцето. Просто добавяте вода към писалката с мек накрайник. Нищо сложно нали? И ето че вашето мъниче може само да рисува или оцветява до насита. 

Когато писалката се докосне върху вълшебното килимче, върху постелката се разкриват ярко оцветените скрити елементи. След като изсъхне, рисунката избледнява, оставяйки децата свободни да започнат своята водна игра отначало.

#2 Творчески комплект за рисуване на животни стъпка по стъпка

Рисуването на животни е чудесно за насърчаване на креативността и изграждане на фини двигателни умения при децата. Този творчески комплект се състои от флумастери и карти със схеми на различни животни, които помагат на децата да ги нарисуват. 

Следвайки стъпките от 1 до 6, на малчугани им е много по-лесно да видят и разберат как да изобразят всяка част на животното. На всяка стъпка новата линия за рисуване е обозначена в друг цвят. Това улеснява следването на инструкциите. 

#3 Творчески комплекти с пластилин Play Doh 

Несъмнено Play Doh е една от любимите игри на малки и големи малчугани. И не само! Често и възрастните се включват в това пъстро забавление.

Творческите комплекти с Play Doh пластелин, който наподобява меко тесто, обикновено съдържат 4, 8, 10+ цвята и интересни инструменти като:

  • Печати с различни формички- плодове, зеленчуци, панделки, бижута
  • Аксесоари за създаване и декориране- например за торта, мъфини, пица и т.н.
  • Други- мини печка, грил с форми за меса и зеленчуци, трактор, машина за паста, машина за сладолед, зъболекарски комплект, комплект за подстригване и много други.

#4 Творчески занаятчийски комплекти 

На пазара ще откриете голямо разнообразие от тези творчески комплекти. Те са много подходящи за деца в предучилищна възраст. Тези творчески комплекти развиват у малчуганите креативност, въображението и на последно място координация между ръце и очи.

Ще ги срещнете под различни варианти за създаване на красиви шарки, животни, принцеси, коли и т.н. под различни форми чрез:

  • Мъниста;
  • Мини помпони от вълна;
  • Хартиени ленти;
  • Т.нар. диамантени гоблени и др.

#5 Творчески комплекти за нанизване на мъниста

Пъстро, цветни и забавни, тези творчески комплекти не са само за направата на красиви гривнички, които да радват мама, баба, леля! Нанизването на мънистата и дори създаването на възел, за да се затвори примката в колие, дава възможност на децата да развиват своите фини и груби двигателни умения.

Каква по-добра причина да вземете подобен творчески комплект и за Вашето дете? Обръщаме внимание да избирате според възрастта. За по-малките деца са много подходящи комплектите с големи дървени мъниста. Нека малчуганите да са пред погледа ви, когато започнат да редят красивите мъниста за пръв път. Всички знаем, че по-малките дечица в любопитството си може да решат да ги сложат в устата си. За това за всеки случай нека има възрастен около тях.

За децата в предучилищна възраст можете да се насочите към творчески комплекти с по-малки мъниста и корда, която е чудесна за гривни и огърлици. Всяко момиченце би искало да притежава подобен творчески комплект „Направи си сам“. За да е винаги красива с гривна и огърлица, които сама си е направила. 

#6 Творчески комплекти със статив и бои за рисуване

Ако вашето дете се увлича по рисуването, то с този творчески комплект със сигурност ще го изненадате приятно. Това е мечтан подарък на всеки малък или подрастващ бъдещ художник.

В зависимост от възрастта на детето можете да изберете какви други материали да закупите. За по-малките деца по-подходящи са моливите и пастелите. Докато по-големите биха се зарадвали, ако комплекта включва водни, темперни или маслени бои и висококачествени четки  и инструменти за рисуване. 

Обърнете внимание и на вида на статива. На по-малките деца би им било по-удобно той да е настолен- да може да се постави на масата или на бюрото. Ако се колебаете във Вашето решение, препоръчваме Ви да се допитате до консултант по продажбите.


Препоръчваме ви още:

Режим на бебето по месеци и защо е важно да се спазва

Стягащ колан за след раждане – нуждая ли се от него?

Редки имена за момче

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sign in

Send Message

My favorites

Стани част от платформата