Първо излизане навън с бебето. Как да се подготвим?

Повечето родители се притесняват да изведат бебето си за първи път. И въпреки че грижата за новороденото ще бъде ваш основен приоритет, глътката свеж въздух може да бъде много полезна за вас и вашия наследник. Някои родители изчакват да минат няколко седмици, за да излязат на първа разходка с мъничето си. Други го извеждат няколко дни след изписването. Това решение е лично и как ще процедирате зависи изцяло от вас.

Най-важното е да изберете подходящото време за вас и вашето дете. За улеснение ние от „bebeshori.bg“ сме ви приготвили няколко съвета, които да следвате, когато решите да излезете навън.

Пригответе чантата на новороденото предварително

Първият съвет в нашия списък е да подготвите чантата за бебето.  Независимо дали излизате за кратка, или по-дълга разходка, уверете се, че сте взели всичко необходимо за преповиване:

  • памперси или многократни пелени;
  • мокри кърпички. Съветваме ви да потърсите такива, които са с 99% съдържание на вода, тъй като бебешката кожа е деликатна и чувствителна;
  • крем против подсичане;
  • торбичка за мръсните пелени;
  • резервни дрешки;
  • гумирана или друга постелка за преповиване.

Още нещо, на което искаме да обърнем специално внимание. Бъдете готови, независимо от времето.

Излезте след времето за хранене

Не е изненадващо, че новите майки имат притеснения относно храненето на новороденото извън дома. Може да е трудно да се намерят подходящи помещения или безопасно място за кърмене, когато сте навън.  Препоръчително е да нахраните бебето си непосредствено преди първото ви съвместно излизане навън.електронна винетка

Разбира се, ако искате да сте допълнително подготвени, можете да вземете със себе си храната на бебето, ако смятате, че то ще огладнее през първия ден. Някои бебешки чанти имат специални джобове за удобно носене на бутилка или са специално изолирани за тази цел.семеен хотел на Каваци

Покрийте бебето си

Напълно естествено е да се притеснявате да не изложите на риск новороденото при неговото първо излизане. Можете да помогнете за защитата на бебето си с дишащо покривало, което прилежно се поставя върху количката. То има и още една функционалност- предпазва от комари и други буболечки.

Важно е да поддържате циркулацията на въздуха и да избягвате прегряването на бебето. Ако нямате подобно покривало за летните месеци, можете да помислите за чадър, който се поставя на бебешката количка. Той ще предпазва малкото човече от пряка слънчева светлина, без да ограничава въздушния поток.

При по-ниски температури – завийте бебето с тънка памучна пелена при хладно време или одеяло, ако е по-студено. Винаги носете със себе си и дъждобран за бебешката количка.

Избягвайте пренаселени места

Новородените бебета могат да бъдат много податливи на микроби, затова се препоръчва да не предприемат първото си излизане на оживени места. Всеки, който минава покрай вас и вашата количка, несъмнено ще иска да поздрави бебето ви. Това вероятно ще увеличи риска от нежелани инфекции. Кашлицата и настинката може да не вредят твърде много на възрастните, но могат да бъдат много опасни за бебетата.ашваганда

По време на първата си експедиция с бебето се пазете от пренаселени места. За да сте сигурни, че всеки, който иска да държи бебето ви, е чист и е измил ръцете си, винаги носете в чантата си дезинфектант за ръце.

Консултирайте се с вашия лекар

Ако се съмнявате дали да изведете бебето си за първи път навън, попитайте вашия лекар, акушерка или педиатър. Те ще могат да ви дадат професионален съвет за прекарването на време навън с детето.

Вероятно няма да е необходимо да ги виждате лично – достатъчно е бързо обаждане, но лекарят може да ви уведоми дали има някакви проблеми с извеждането на бебето навън в ранна възраст.

Наслаждавайте се

Винаги помнете, че първите излизания с вашия малчуган трябва да са приятни! Опитайте се да не се притеснявате прекалено много. Следвайте интуицията си кога да изведете бебето си за пръв път навън и се наслаждавайте на прекараното време заедно на открито.Как да успокоим коликите при бебето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sign in

Send Message

My favorites

Стани част от платформата