Различните видове биберон

Биберонът вероятно е едно от първите неща, към които посягате, когато вашето бебе е неспокойно или нервно. Като загрижен родител вероятно от време на време се замисляте дали даването на залъгалка на новороденото е добро решение. Не се безпокойте! Всичко е в реда на нещата. Според Американската академия по педиатрия използването на всички видове биберон не вреди на бебетата. Всъщност даването на залъгалка особено по време на сън може да намали риска от синдрома на внезапната детска смърт.картини от скандинавски мъх

Днес на пазара се предлагат много видове биберон. В резултат на което, изборът на най-добрия за вашето бебе може да се окаже трудна задача. За да улесним решението ви, ние от „Bebeshori.bg“ сме ви подготвили сравнение на различните биберони и съвети, които да ви помогнат да разберете кой от тях е подходящ за вашето дете.

Видове биберон в зависимост от формата си

Бебешките залъгалки се предлагат в различни стилове, материали и цветове, но като цяло могат да се разделят в две категории: обикновени и ортодонтски. Основната разлика се проявява във формата на частта на биберона, която служи за засмукване.

видове биберони

Видове биберон – Обикновените

Te имат цилиндрична или кръгла форма. Тези видове биберони са особено подходящи за новородените, тъй като частта, която бебето засмуква, наподобява зърното на гърдата на майката. Цилиндричната му форма позволява на страните на езика да се издигат и да обхващат залъгалката, точно както по време на кърмене.семеен хотел на Каваци

Допълнително предимство на обикновената залъгалка е, че тя леко се разширява в основата си и позволява на устните на бебето да почиват в леко отворено положение в сравнение с ортодонтските. Ако кърмите, нашият съвет е да се спрете на този вид биберон. Имайте в предвид, че ако бебето ви го изплюва, вероятно този тип залъгалка не му е удобна. Възможно е и да не предпочита вида материал, от който е направена тя (силикон, гума, латекс).

видове биберони

Видове биберон – Ортодонтските

Те са предназначени за предотвратяване на неправилното подреждане на зъбите и евентуалните проблеми, които могат да възникнат в по-късен етап от живота, когато се появяват млечните зъби. Накрайникът за засмукване на този вид залъгалка е сплескан отдолу и заоблен отгоре.

Ортодонтският биберон е специално проектиран да поддържа формата на развиващото се небце и челюст на бебето. По време на сучене той се сплесква в устата на бебето, точно както зърното на майката. Така биберонът осигури най-естественото действие на сучене и намалява натиска върху венците и развиващите се зъби.

Проучванията показват, че ортодонтските видове биберон причиняват по-малко проблеми с отворената захапка или свръхзахапката в сравнение с традиционните кръгли биберони. Най-добрата защита срещу увреждане на зъбите обаче е ограничаването на времето за биберон и отнемането на биберона. Това е препоръчително да стане точно след първата година на бебето, дори ако е ортодонтски биберон.

Други характеристики, на различните видове биберон

Размер на биберона

Бибероните се продават в различни размери в зависимост от възрастта на бебето. Обикновено 0-3 месеца, 3-6 месеца, 6-18 месеца, 18-36 месеца. Не забравяйте, когато избирате залъгалка за вашето дете да прочетете описанието на продукта, тъй като всяка марка определя размера си въз основа на различни фактори. Подходете с внимание, защото неправилният размер биберон не само, че може да бъде неудобен за бебето, но и да представлява опасност за неговата сигурност.

Материал, от който е направен биберона

Повечето биберони са изработени от силикон или латекс. Силиконът е по-здрав от латекса и не задържа миризми. На свой ред латексът е по-мек и по-гъвкав, но се износва по-бързо и задържа миризми. Освен това трябва да се има в предвид, че някои бебета са алергични към латекс. Ако подозирате, че и вашето дете има такава непоносимост, четете подробно описанието на продукта и избягвайте покупката на подобен тип залъгалки.

Както и при всички останали бебешки принадлежности, детенцето ви вероятно ще има предпочитания към един вид биберон, а тъй като всички бебета са различни, малко опити и грешки ще бъдат полезни. За щастие, в сравнение с повечето други бебешки продукти, залъгалките са сравнително евтини. Би било разумно да не се запасявате с тях, преди да сте разбрали предпочитанията на бебето си. А когато това стане, нашият съвет е да купите няколко допълнителни, за да ви бъдат под ръка, когато са ви необходими.

Многократни пелени за по-екосъобразен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sign in

Send Message

My favorites

Стани част от платформата